* Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 200 ευρώ.

Blog
Posted in

Τα κουφώματα αλουμινίου και οι ιδιοτητές τους

Posted in

Η εφαρμογή του συγκεκριμένου μετάλλου στην κατασκευή κουφωμάτων έχει δώσει μια νέα έννοια όσον αφορά την εφαρμογή , την λειτουργία και την αποτελεσματικότητα σαν προϊόν . Αν και η ιστορία του δεν είναι αρκετά παλιά όσον αφορά την κατασκευή κουφωμάτων  από αλουμίνιο . Σίγουρα η τεχνογνωσία πάνω στα κουφώματα από αλουμίνιο έχει εξελιχθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια . Πρώτον σαν δομή μετάλλου συνδυάζει το χαμηλό βάρος του έναντι οποιουδήποτε άλλου υλικού για κατασκευή κουφωμάτων . Δεύτερον η κατάλληλη σκληρότητα του προφίλ που απαιτείται για αυτές της κατασκευές το κατατάσσει στης κορυφαίες θέσεις . Επίσης είναι ποίο εύκολο πιστεύω από όλα τα μέταλλα που γνωρίζω για να μπορείς να κάνεις πολλές εργασίες πάνω του .

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας στην κατεργασία τού προφίλ αλουμινίου έχει προσφέρει πάρα πολλά η ηλεκτροστατική βαφή . Δηλαδή όσον αφορά την απόχρωση που θέλουμε για τα κουφώματα μας πλέον έχουμε πολλές επιλογές . Πριν την ηλεκτροστατική βαφή στα αλουμινίου προφίλ όσον αφορά την προστασία τους από την διάβρωση υπήρχε η ανοδίωση . Βέβαια δεν είχε πολλές αποχρώσεις πάρα μόνο τρεις η τέσσερις στην αρχή . Την φυσική ανοδίωση , την καφέ ανοδίωση , την χρυσή ανοδίωση και την σκούρα καφέ ανοδίωση . Δηλαδή για να κατανοήσουμε καλύτερα το πώς έπρεπε να επιλέξουμε μόνο από τρεις η τέσσερις αποχρώσεις στα κουφώματα αλουμινίου πιστεύω ήταν πολύ πιο εύκολο από τώρα . Αλλά νομίζω ότι ποίο πολύ σημαντικό ήταν να δοθεί λύση όσον αφορά την προστασία του μετάλλου ποίο πολύ από την διάβρωση και φυσικά η μεγάλη διάρκεια στο χρόνο .

Με την έλευση της τεχνολογίας της ηλεκτροστατικής βαφής έχουν επιτευχθεί και η δύο στόχοι πιστεύω . Δηλαδή όσον αφορά την επιλογή αποχρώσεων έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ δεκάδων επιλογών . Σαν πρώτη επιλογή έχουμε της αποχρώσεις τύπου ral η οποίες είναι περίπου στης διακόσιες δέκα εννέα . Μετά έχουμε της mat αποχρώσεις η οποίες έχουν μια άλλη υφή όσον αφορά την βαφή τους .

Άλλη μια κατηγορία βαφής και αποχρώσεων φυσικά είναι η υπερανθεκτικές βαφές που της ονομάζουμε σαγρέ στην πλειονότητα . Δηλαδή με λίγα λόγια σαν ποιότητα βαφής είναι πάρα πολύ καλύτερες από της ral και mat αποχρώσεις . Τα χαρακτηριστικά των υπερανθεκτικών αποχρώσεων που κατατάσσονται στις καλύτερες προτιμήσεις είναι αρκετά μπορώ να πω . Λίγα από αυτά είναι ότι αντέχουν πάρα πολύ στης εξωτερικές και ακραίες καιρικές συνθήκες . Αντέχουν της γρατσουνιές , δεν αλλοιώνεται η απόχρωση τους στη διάρκεια του χρόνου . Μετά έχουμε της αποχρώσεις η αλλιώς η απομίμηση ξύλου η οποία τεχνολογία έχει δώσει μεγάλη δυναμική και δυνατότητα ώστε το κρύο και ψυχρό μέταλλο να θυμίζει κούφωμα ξύλου . Παράλληλα με την τεχνολογία της βαφής μπήκαν στην εφαρμογή των κουφωμάτων και τα διπλά τζάμια τα οποία έχουν προσφέρει μεγάλη προστασία όσον αφορά τη ζέστη και το κρύο . Επίσης  τα διπλά τζάμια προσφέρουν μεγαλύτερη ηχομόνωση έναντι των μονών τζαμιών .

Πλέον τα τελευταία χρόνια στην τεχνογνωσία των κουφωμάτων έχουν προσφέρει πάρα πολλά οι πάρα πολλές επιλογές μηχανισμών  που έχουν εφαρμοστεί στα κουφώματα αλουμινίου . Με λίγα λόγια τα κουφώματα αλουμινίου έχουν εξελιχθεί πάρα πολύ και φυσικά δεν σταματά ποτέ πιστεύω η εξέλιξη αυτή για την εύρεση και εφαρμογή νέων και καλύτερων τεχνολογιών πάνω στην εφαρμογή των κουφωμάτων αλουμινίου .

5 Replies to “Τα κουφώματα αλουμινίου και οι ιδιοτητές τους”

 1. Χαράλαμπος

  Η αξιοπιστία των κουφωμάτων αλουμινίου βελτιώνεται όλο και ποιο πολύ με την έλευση των νέων τεχνολογιών !

 2. Μαρία

  Τα ενεργειακά κουφώματα είναι πιστεύω η καλύτερη επιλογή .

 3. Βασος

  εκτός από ασφάλεια μας δίνουν τη δυνατότητα επιλογών στα σχεδία και χρώματα

 4. Αλεξία

  Στην exal βρήκα ποικιλία κουφωμάτων όχι μόνο στης σειρές αλλά και σε όλες τις εταιρίες φυσικά άμεση παράδοση

 5. IONEL

  Από την exal πήρα και εγώ τα παράθυρα μου τέλεια κατασκευή-τοποθέτηση και χαμηλή τιμή!

Join the conversation

Login

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Pin It on Pinterest

Share This