* Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 200 ευρώ.

Blog
Posted in

Συνθετικά Κουφώματα Pvc

Posted in

Τι είναι τα pvc κουφώματα και για ποιο λόγο έχουν μπει δυναμικά στην αγορά μας ; Αν και η  έλευση της τεχνολογίας αυτής είναι αρκετά παλιά όσο και τα κουφώματα αλουμινίου τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια μπορώ να πω με σιγουριά ότι ήταν δυναμική περίοδος για τα κουφώματα pvc . Ας δούμε τι σημαίνει αυτή η λέξη η οποία μας παραπέμπει σε πλαστικό . Αν και πολλές φορές για ευκολία οι καταναλωτές την αναφέρουν αυτή την λέξη όπως πλαστικά κουφώματα . Στην ουσία όμως δεν πρόκειται για πλαστικό υλικό μόνον . Η σωστή έννοια και ο όρος είναι συνθετικά κουφώματα . Γιατί το υλικό που χρησιμοποιείται  είναι μίγμα pvc με abc τεχνολογία ώστε να μην πολυμερίζεται εύκολα και να μπορεί να κρατήσει της αρχικές ιδιότητες του . Γι’αυτό το λόγο τα σημερινά συνθετικά κουφώματα δεν  χάνουν εύκολα την αρχική τους υφή και χρώμα φυσικά .

H τεχνολογία από την αρχή όταν ξεκίνησαν τα συνθετικά κουφώματα έως και αυτή τι στιγμή έχει προχωρήσει πάρα πολύ μπροστά έτσι ώστε τα φαινόμενα κιτρινίσματος να έχουν παρέλθει φυσικά . Το κιτρίνισμα στα συνθετικά κουφώματα είναι το φαινόμενο της γήρανσης του . Η συντελεστές που επιταχύνουν αυτό το φαινόμενο είναι φυσικά η έκθεση στον ήλιο και η δεύτερη αιτία είναι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι όπως τα καυσαέρια μιας μεγαλούπολης όπως της  Αθήνας . Όπως είπαμε και πριν με την πάροδο του χρόνου η εταιρείες κατασκευής των συνθετικών προφίλ έχουν αποκτήσει μεγάλη τεχνογνωσία πάνω σε αυτό το αντικείμενο έτσι ώστε  να δίνουν εγγύηση για την αλλοίωση του χρώματος μέχρι και δέκα χρόνια . Αυτό σημαίνει πως έχουν κάνει σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά πάνω σε αυτό το κομμάτι γιατί το τονίζω ότι μέχρι πρότινος ένα από τα μειονεκτήματα του συγκεκριμένου υλικού ήταν η απώλεια του χρώματος η αλλιώς το εύκολο ξεθώριασμα . Όλα αυτά είναι αισθητά στο μάτι μας όταν μιλάμε για το λευκό χρώμα . Τα δε υπόλοιπα χρώματα των συνθετικών κουφωμάτων είναι απίστευτα  . Oi αποχρώσεις τους είναι εκπληκτικές και η μεγάλη γκάμα των χρωμάτων θα σας αφήσει άφωνους . Πιστεύω ότι καλύπτουν και τα πιο απαιτητικά γούστα πάνω στο κομμάτι επιλογής χρώματος . Το δε εκπληκτικό είναι ότι όλες οι επιλογές των χρωμάτων έχουν ανάγλυφη υφή και συχνά όταν το βλέπουν σε έτοιμο κατασκευασμένο κούφωμα της περισσότερες φορές το μπερδεύουν με ξύλινο κούφωμα .

Ένας άλλος λόγος που προτιμάτε από τους καταναλωτές το συνθετικό κούφωμα είναι η τιμή του συγκεκριμένου προϊόντος . Αν ανατρέξουμε λίγο στο χρόνο πριν δύο δεκαετίες τουλάχιστον η τιμή του προϊόντος αυτού ήταν μπορώ να πω ποιο ακριβή από τα κουφώματα αλουμινίου . Γι’αυτό και τα τελευταία πέντε χρόνια μπορώ να πω με σιγουριά ότι η τιμή του είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία . Και σίγουρα πιστεύω ότι το δυνατό σημείο του δεν είναι μόνο η τιμή του αλλά και η επιδόσεις του κουφώματος . Ενεργειακά η προδιαγραφές του είναι πολύ υψηλές και πολύ καλύτερες σε σχέση με τα υπόλοιπα κουφώματα αλουμινίου μπορώ να πω . Αυτό το αποτέλεσμα το καταφέρνει γιατί σαν υλικό το συνθετικό pvc  είναι από τη φύση του μη αγώγιμο υλικό το οποίο δεν  μεταφέρει πολύ εύκολα την θερμοκρασία . Γι’αυτό με το πολύ κρύο η και την πολύ ζεστή το υλικό αυτό κρατάει σταθερά την θερμοκρασία περιβάλλοντος και όταν το αγγίξουμε από μέσα δεν θα είναι κρύο το χειμώνα και φυσικά ζεστό το καλοκαίρι . Επίσης και τα επίπεδα ασφάλειας είναι σε πολύ υψηλά στάνταρ γιατί είναι εξοπλισμένο με περιμετρικό μηχανισμό πολλαπλών κλειδωμάτων με μανιτάρια έτσι ώστε να προσφέρει πολλή καλή ασφάλεια . Με λίγα λόγια θα έλεγα ότι μπορούμε να επιλέξουμε άφοβα συνθετικά pvc πιστοποιημένα κουφώματα .

7 Replies to “Συνθετικά Κουφώματα Pvc”

 1. Χριστίνα

  Τα συνθετικά κουφώματα έχουν βελτιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια .

 2. Μάριος

  Τα συστήνω ανεπιφύλακτα .

 3. Τασος

  Η απόχρωση ξύλου στα PVC συνθετικά κουφώματα είναι εκπληκτική .

 4. Σπύρος

  Σφραγίζει τέλεια και είναι απόλυτα στεγανό μπορώ να πω .

 5. ΠΑΝΤΕΛΗΣ

  ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΝΑ ΖΗΛΈΨΟΥΝ ΤΊΠΟΤΑ ΑΠΌ ΤΑ ΑΛΟΥΜΊΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΆ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΉ ΑΠΌΔΟΣΉ

 6. Μεταξια

  πολύ καλό κούφωμα ζεστό οικονομικό αξιόπιστο

 7. Αχιλλέας

  Τέλος υγρασία κρύο και θόρυβος κυρίως με πολύ χαμηλό κόστος στην exal έχει όλες τις σειρές κουφωμάτων να επιλέξετε

Join the conversation

Login

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Pin It on Pinterest

Share This