* Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 200 ευρώ.

Blog
Posted in

Συνθετικά κουφώματα pvc

Posted in

Μια καλή φράση που την οποία την ακούς βέβαια συχνά όταν αναφέρεται κάποιος σε αυτού του είδους τα κουφώματα είναι τα πλαστικά κουφώματα . Το ξέρουμε φυσικά ότι δεν είναι έτσι . Η σωστή φράση η οποία ανταποδίδει τη σωστή έννοια είναι τα συνθετικά κουφώματα . Το λέω και το τονίζω αυτό γιατί αν το υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του συνθετικού προφίλ pvc με προσθήκη abs για την καλύτερη ελαστικότητα και αντοχή στο χρόνο δεν έχει καμία σχέση με απλό pvc . Η τεχνολογία έχει  προσφέρει πάρα πολλές λύσεις και υλικά τα οποία βοηθούν στην ανάπτυξη καλύτερων υλικών τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν στα συνθετικά προφίλ .

Σίγουρα πριν αρκετές δεκαετίες όταν ξεκίνησε η εφαρμογή του συνθετικού προφίλ για την κατασκευή κουφωμάτων τα τότε υλικά που χρησιμοποιούταν δεν έχουν σχέση με τα τωρινά δεδομένα της εξέλιξης των υλικών μπορώ να πω . Παλιά δεν υπήρχε η κατάλληλη τεχνογνωσία ώστε το αποτέλεσμα να είναι ικανοποιητικό . Για το λόγο αυτό τα παλιά συνθετικά κουφώματα έχαναν εύκολα το χρώμα τους η αλλιώς γινόταν κίτρινα όταν η έκθεση στον ήλιο ήταν εκτεταμένη . Με την πάροδο του χρόνου αρκετά πράγματα έχουν βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό . Αν πάρουμε το προφίλ του τότε με το τώρα θα βρούμε μεγάλες αλλαγές ως προς την ανθεκτικότητα και φυσικά στην τιμή του . Τώρα φυσικά η τεχνολογία έχει φέρει μεγάλες αλλαγές προς το καλύτερο φυσικά.

Ένα από αυτά είναι ότι τα συνθετικά προφίλ πλέον είναι ανακυκλώσιμα υλικά . Αυτό είναι ένα σημαντικό και μεγάλο βήμα για την προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος το οποίο δεν αφήνει μεγάλο ενεργειακό αποτύπωμα . Εκτός από αυτό όλα τα προφίλ πλέον είναι ενισχυμένα με πυρήνα από γαλβανισμένο χάλυβα πάχους από ενάμιση έως και δύο χιλιοστά . Αυτό καθιστά το κούφωμα πολύ σταθερό και η ασφάλεια του βέβαια έχει αυξηθεί . Πλέον όλα τα pvc κουφώματα φέρουν περιμετρικό μηχανισμό ανάκλησης με πολλαπλά σημεία κλειδώματος . Αυτό συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό ώστε το κούφωμα να είναι πολύ καλό όσον αφορά την ασφάλεια του . Επίσης επιλέγοντας ενεργειακά διπλά τζάμια στο συνθετικό κούφωμα καταφέρνουμε πολύ μεγάλη θερμομόνωση με πολύ λιγότερα χρήματα από τι στα κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή .

Ένα παράδειγμα αν συγκρίνουμε κούφωμα συνθετικό με ενεργειακά τζάμια όχι οπωσδήποτε ακριβή σειρά αλλά μια μέτρια μπορώ να πω με ένα κούφωμα ενεργειακό αλουμινίου με τζάμια διπλά ενεργειακά και συγκρίνουμε τους συντελεστές θερμοπερατότητας τότε θα δούμε ότι το συνθετικό κούφωμα έχει καλύτερο συντελεστή . Με αυτό το παράδειγμα καταλαβαίνουμε τη διαφορά μεταξύ των δύο υλικών . Σίγουρα οι λόγοι για να επιλέξουμε με καλύτερα κριτήρια τι είδους κουφώματα θα ταιριάζει στην περίπτωση μας παίζει μεγάλο ρόλο και το αρχιτεκτονικό ύφος της κατοικίας μας . Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βάλουμε στον παράγοντα σύγκρισης και τους άλλους συντελεστές όπως το χρώμα , την τυπολογία των κουφωμάτων , το μέγεθος και άλλα .

Ένας ακόμη παράγοντας επιλογής είναι και ο  σχεδιασμός της κατοικίας . Αυτό συμβαίνει γιατί η αρχιτεκτονικές τάσεις της κάθε εποχής συμβάλλουν ώστε το σχέδιο και το ύφος της κατοικίας να ορίζει τι κουφώματα ταιριάζει στην κάθε περίπτωση χωριστά . Το σίγουρο είναι ότι τα συνθετικά κουφώματα pvc  χαίρουν μεγάλης προτίμησης τα τελευταία χρόνια και όχι αδίκως πιστεύω .

3 Replies to “Συνθετικά κουφώματα pvc”

  1. Ζωή

    Τα συνθετικά κουφώματα έχουν βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό .

  2. ΕΛΠΊΔΑ

    Είναι πολύ καλής ποιότητας με μεγάλο συντελεστή θερμοπερατότητας και οικονομικά !!

  3. ΓΡΗΓΟΡΗΣ

    ΤΈΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΉ ΑΠΌΔΟΣΉ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΆ

Join the conversation

Login

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Pin It on Pinterest

Share This