* Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 200 ευρώ.

Blog
Posted in

Οι σίτες στα κουφώματα

Posted in

Το έντονο φαινόμενο των εντόμων  τα τελευταία χρόνια έκανε την ζήτηση της σήτας στα κουφώματα να είναι σε υψηλά επίπεδα . Το λέω αυτό γιατί πριν αρκετά χρόνια στα κουφώματα δεν τοποθετούσαν γενικά σήτες . Ίσως ο λόγος να είναι ότι δεν υπήρχε και ανάλογη τεχνογνωσία πάνω σε αυτόν τον τομέα .  Η ιστορία της σήτας ξεκινά από παλιά τοποθετώντας την σε σταθερά πλαίσια μπροστά από τα εξωτερικά ανοιγόμενα  κουφώματα .

Στα δε συρόμενα χωνευτά κουφώματα αλουμινίου η και στα επάλληλα παλιά κουφώματα αλουμινίου η σήτα έμπαινε σε ένα αυτοσχέδιο τελάρο από αλουμινίου προφίλ και φυσικά έκανε ένα υποτιθέμενο σύρσιμο . Αν ανατρέξουμε λίγο στο παρελθόν θα θυμηθούμε ότι η σήτα ενσωματώθηκε πάνω στα συστήματα κουφωμάτων αλουμινίου περίπου τέλος της δεκαετίας του ογδόντα . Και φυσικά η πρώτη της μορφή ήταν η λεγόμενη συρμάτινη σήτα όπως τη θυμούνται οι ποίο παλιοί από εμάς . Η άλλη μορφή της ήταν αυτή που είναι και τώρα δηλαδή το λεγόμενο πανί από πολυπροπυλένιο .

Ακόμη και μέχρι σήμερα το ίδιο πανί σήτας τοποθετείται σε όλες τις μορφές σήτας . Δηλαδή όταν έχουμε συρόμενη σήτα σε τελάρο αλουμινίου το ποίο σύνηθες είναι η σήτα πανί που χρησιμοποιείται και ποίο λίγο η συρμάτινη αλουμινίου . Ακόμη και στης τελευταίου τύπου σήτες η οποίες είναι η πλισέ σήτες πάλι το ίδιο πανί βάζουν . Ο λόγος είναι απλός και φυσικά εύκολα κατανοητός . Η ανθεκτικότητα του συγκεκριμένου προϊόντος και η τιμή του φυσικά το κάνουν να είναι πρώτο στης προτιμήσεις όσον αφορά στην κατασκευή όλων των ειδών σήτας .

Τα είδη σήτας που χρησιμοποιεί η ελληνική αγορά είναι περίπου τέσσερα με την ποιο διαδεδομένη την κάθετη κίνησης ελατηρίου . Την συγκεκριμένη σήτα την τοποθετούμε συνήθως σε παράθυρα ανοιγόμενα μονόφυλλα η και δίφυλλα . Βέβαια ποίο λίγο θα την δούμε τοποθετημένη σε μπαλκονόπορτες . Ο λόγος φυσικά είναι ότι η κίνηση να σκύψουμε για να ασφαλίσουμε η και να απασφαλίσουμε την σήτα αυτή την καθιστά στην καθημερινή χρήση μη λειτουργική . Η δε σήτα οριζόντιας κίνησης πλισέ είναι ποίο καλύτερη για μπαλκονόπορτες όσον αφορά την καθημερινότητα του σπιτιού μας . Τοποθετείται συνήθως σε μπαλκονόπορτες ανοιγόμενες μονόφυλλες η και δίφυλλες . Την βλέπουμε και σε επάλληλες μπαλκονόπορτες όταν δεν θέλουμε να βλέπουμε μόνιμα το τελάρο του επαλλήλου κουφώματος .

Επίσης μπορεί να την δούμε τοποθετημένη και σε παράθυρα ανοιγόμενα η και επάλληλα . Η ποίο σύνηθες διαδεδομένη είναι η σήτα πλισέ με το σχοινάκι η οποία είναι μπορώ να πω η ποίο λειτουργική και η ποιο ανθεκτική ως προς τη καθημερινή χρήση . Βέβαια υπάρχει και η σήτα πλισέ με την ερπύστρια η οποία συνήθως την τοποθετούμε σε πόρτες εισόδου η ακόμη και σε κουζινόπορτες . Αρέσει όμως και σε αρκετούς πελάτες που την θέλουν και σε μπαλκονόπορτες . Το πλεονέκτημα της σήτας πλισέ με την ερπύστρια είναι ότι μπορεί να έχει και ίσιο πανί αλλά και σπαστό με πιέτα όπως είναι η ποιο πολλές σήτες πλισέ . Απλά με το ίσιο πανί μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό γιατί μας δίνει την εντύπωση ότι δεν υπάρχει τίποτα εκεί με αποτέλεσμα να έχουμε καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα . Ένα ακόμη πλεονέκτημα της σήτας πλισέ με την ερπύστρια είναι ότι έχει πολύ χαμηλό οδηγό σχεδόν ανύπαρκτος . Όταν την τοποθετούμε σε εισόδους δεν έχουμε μεγάλο οδηγό ώστε να σκοντάψει κάποιος .

Μια άλλη εναλλακτική λύση είναι και η σήτα πόρτα ανοιγόμενη η οποία την συναντάμε ποίο σύνηθες σε εξοχικές κατοικίες . Τοποθετείται κυρίως μπροστά από πόρτες κουζίνας και φυσικά κυρίες εισόδους . Το πλεονέκτημα αυτής της σήτας είναι ότι λειτουργεί σαν πόρτα και φυσικά έχει και ελατήριο επαναφοράς ώστε όταν την αφήσουμε κλείνει μόνη της πίσω . Είναι ανθεκτική και πολύ πρακτική για την καθημερινότητα μιας εξοχικής κατοικίας . Όπως και να έχει όλα τα ήδη σητών είναι αξιόλογα και πολύ απαραίτητα για την καθημερινότητα μιας μόνιμης η και εξοχικής κατοικίας .

5 Replies to “Οι σίτες στα κουφώματα”

 1. Γιωργής

  Η τοποθέτηση σήτας πλέον είναι απαραίτητη μας προστατεύει από τα κουνούπια και διάφορα έντομα

 2. Παναγιώτα

  σίγουρα μας προστατεύουν από τα κουνούπια …κλπ….με την βοήθεια τον τεχνικών τις exal θα βρείτε της σωστές σήτες για τούς χώρους που έχετε. συνιστώ ανεπιφύλακτα!

 3. Μάρθα

  Η χρήση της σήτας έχει γίνει απαραίτητη τα τελευταία χρόνια .

 4. Κατερίνα

  Μεταξύ σιτας πολυπροπυλενιου και αυτών αλουμινίου, ποια είναι πιο ανθεκτική, στην περίπτωση κατοικίδιων που τις γρατζουναν ή σκαρφαλώνουν?

  1. adminexal[ Post Author ]

   Υπάρχει ειδική σίτα pet που έχει βγει για αυτό τον σκοπό.Δεν κόβεται,δεν σκίζεται.

Join the conversation

Login

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Pin It on Pinterest

Share This