* Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 200 ευρώ.

Blog
Posted in

Οδηγίες για σωστή συντήρηση κουφωμάτων

Posted in

Όπως κάθε προϊόν έτσι και τα κουφώματα ότι και αν είναι δηλαδή αλουμινίου , ξύλου , συνθετικά η και μεταλλικά ακόμη πρέπει να συντηρηθούν σωστά και τακτικά συνάμα . Ο τρόπος φυσικά δεν είναι ίδιος και αλλάζει σε κάθε περίπτωση χωριστά . Όσον αφορά τα κουφώματα αλουμινίου θα πρέπει να τα διαχωρίσουμε σε συρόμενα κουφώματα και ανοιγόμενα  κουφώματα .

Τα ανοιγόμενα κουφώματα θα πρέπει συχνά και τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο να περνάμε τα κινητά τους μέρη όπως ο μηχανισμός ανάκλησης , τους μεντεσέδες , τους σύρτες της σπανιολέτες η αλλιώς τα χερούλια με ειδικό λιπαντικό όπως το σπρέι σιλικόνης . Φυσικά θα πρέπει να προηγηθεί ένα καλό καθάρισμα πρώτα . Το ίδιο λιπαντικό μπορούμε να βάλουμε και στα περιμετρικά και κεντρικά ελαστικά τα οποία είναι τεχνολογίας EPDM τα οποία τα βοηθάμε από την πρόωρη γήρανση τους περνώντας τα και καθαρίζοντας από της ακαθαρσίες που έχουν πάνω τους . Σίγουρα οι μηχανισμοί ανοιγομένων φύλλων , η μηχανισμοί ανάκλησης και η περιμετρικοί μηχανισμοί θα πρέπει να ρυθμίζονται αν όχι σε τακτά χρονικά διαστήματα οπότε θα το χρειαστούν από έμπειρους τεχνίτες κουφωμάτων αλουμινίου .

Την συχνότητα της συντήρησης των μηχανισμών κουφωμάτων δεν μπορούμε να την προσδιορίσουμε αν δεν ξέρουμε τη χρήση έχουν . Το ποίο σύνηθες φαινόμενο είναι ότι όταν κάτι δεν δουλεύει σωστά τότε απευθυνόμαστε σε τεχνικούς ώστε να λύσουμε το πρόβλημα μας . Όσον αφορά τα παντζούρια η αλλιώς εξώφυλλα και εκεί στα σημεία που έχουμε κινητά μέρη όπως μεντεσέδες , μάσκουλα , σύρτες , παντζουρόβεργες η αλλιώς κλείστρα πατζουριών , σπανιόλετες , αεροστόπ η ανεμοστηρίγματα θα πρέπει να τα καθαρίσουμε σωστά και ανάλογος με τη χρήση και το περιβάλλον που είμαστε θα πρέπει να βρούμε την συχνότητα λίπανσης τους .

Τώρα όσον αφορά τα συρόμενα κουφώματα αλουμινίου θα πρέπει και εκεί τα κινητά μέρη των κλειδαριών στα φύλλα των τζαμιών τα οποία είναι στην μέσα πλευρά του κουφώματος να καθαρίζετε συχνά και να τα περνάμε με λιπαντικό όπως σπρέι σιλικόνης η το W40 . Στα συρόμενα πατζούρια τα οποία έχουν και αυτά κλειδαριές θα πρέπει να τα περάσουμε και αυτά με λιπαντικό όπως και στης άλλες περιπτώσεις . Τώρα όσον αφορά τα συρόμενα κουφώματα αλουμινίου έχουν όλα έναν κοινό παρονομαστή το οποίο είναι τα βουρτσάκια η αλλιώς η τσόχες τους . Σε αυτές δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εκτός φυσικά από καλό και συχνό καθάρισμα με νερό για να φύγει από πάνω τους η σκόνη και η διάφοροι ρύποι που με την πάροδο του χρόνου μένουν επάνω και ανάμεσα στις πολύ μικρές και ψηλές τρίχες που έχει ως αποτέλεσμα να σκληρύνει η τρίχα να κολλάνε μεταξύ τους και μετά να πέφτουν . Η μείωση από της ίνες η αλλιώς τρίχες που έχουν τα βουρτσάκια έχει ως αποτέλεσμα να μην σφραγίζει καλά και αποτελεσματικά το συρόμενο κούφωμα .

Να σημειώσουμε κάτι πολύ σημαντικό ώστε να μην μας διαφεύγει είναι ότι στα συρόμενα κουφώματα αλουμινίου η σφράγιση του αέρα γίνεται μόνο από τα βουρτσάκια ! Γι’ αυτό το λόγο είναι πάρα πολύ σημαντικό τα βουρτσάκια η αλλιώς η τσόχες να είναι σε καλή κατάσταση η πυκνότητα τους όπως ήταν και στην αρχή τους . Όπως και να έχει το πράγμα η συντήρηση είναι σημαντική για την καλή λειτουργία των κουφωμάτων στη διάρκεια του χρόνου και φυσικά βοηθάει στην καλύτερη στεγάνωση που μπορούμε να πετύχουμε από αυτά . Ένα πράγμα σίγουρα που μπορούμε να κάνουμε εμείς χωρίς την βοήθεια του τεχνικού είναι το σωστό και συχνό καθάρισμα . Πιστεύω ότι αυτό βοηθά σε μεγάλο βαθμό μελλοντικά τα κουφώματα μας να αντέξουν στο χρόνο και η λειτουργία τους να είναι σε επιθυμητά επίπεδα .

3 Replies to “Οδηγίες για σωστή συντήρηση κουφωμάτων”

  1. Αλέξης

    Η συχνή συντήρηση ανεβάζει την αποτελεσματικότητα και την καλύτερη λειτουργία του κουφώματος .

  2. Τασούλα

    Mε τον σωστό τρόπο χρήσης και τη συχνή συντήρηση εκτός της λειτουργίας θα έχουμε και διάρκεια!

  3. Αντώνης

    Η καθαριότητα και ο συχνός καθαρισμός των κουφωμάτων συμβάλουν στην καλή λειτουργία τους .

Join the conversation

Login

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Pin It on Pinterest

Share This