* Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 200 ευρώ.

Blog
Posted in

Η διάβρωση στα αλουμίνια

Posted in

Όπως όλα τα μέταλλα ακόμη και το αλουμίνιο επίσης έχει θέματα διάβρωσης . Η πρόληψη όμως όπως και σε πολλές περιπτώσεις δεν αφήνει αυτό το φυσικό φαινόμενο να εξαπλωθεί . Τα μετρά προστασίας όσον αφορά το μέταλλο πρέπει να τηρούνται με ευλάβεια . Όλα ξεκινούν από το σημείο διέλασης και φυσικά ακλουθείτε μια διαδικασία μέχρι το αλουμίνιο από πρώτη υλη να γίνει προφίλ κάποιου συστήματος το οποίο θα γίνει κούφωμα η κάτι άλλο .

Σαν ορυκτό μέταλλο από την γη βγαίνει σε κόκκινο χρώμα και το όνομα του είναι ο βωξίτης  . Από εκεί και έπειτα όταν παραχθεί η λεγόμενη μπιγκέτα το οποίο είναι ένας κύλινδρος αλουμινίου αρκετά  βαρύς που  μπαίνει μέσα στην πρέσα το οποίο βγαίνει μετά το προφίλ ανάλογος με το καλούπι που θα τοποθετήσουμε στην πρέσα  . Αυτή η ενέργεια ονομάζεται διέλαση αλουμινίου και από εκεί  πήρε και το όνομα . Από τι στιγμή που βγαίνει από την πρέσα στη μορφή κάποιου προφίλ συστήματος η οτιδήποτε άλλο για όποια άλλη χρήση το θέλουμε είναι άβαφο η αλλιώς απροστάτευτο υλικό έναντι της λεγόμενης διάβρωσης  του αλουμινίου .

Η κατεργασία που πρέπει να γίνει η αλλιώς να περάσει για να αποκτήσει ανθεκτικότητα έναντι των καιρικών φαινομένων είναι η ηλεκτροστατική βαφή η και η ανοδίωση του αλουμινίου . Το επισημάνω αυτό γιατί το βιομηχανικό προφίλ περνά τη διαδικασία ανοδίωσεις της περισσότερες φορές φυσικά . Το δε προφίλ αλουμινίου που προορίζεται για την κατασκευή κουφωμάτων το μεγαλύτερο μέρος περνά από διαδικασία ηλεκτροστατικής  βαφής και ποιο λίγο τη διαδικασία της ανοδίωσεις . Αυτά είναι τα πρώτα στάδια προστασίας έναντι της διάβρωσης όσον αφορά το αλουμίνιο .

Τα τελευταία χρόνια επειδή η απαιτήσεις έναντι της διάβρωσης  ανεβαίνουν συνεχώς  ώστε η προστασία του προφίλ στη διάρκεια του χρόνου να είναι όλο και ποιο αποτελεσματική πρόσθεσαν  άλλη μια διαδικασία η αλλιώς κατεργασία . Αυτή η διαδικασία λέγεται προανοδίωση και γίνεται πριν περάσει την διαδικασία της ηλεκτροστατικής βαφής . Έρευνες έδειξαν ότι αυτή η μέθοδος θωρακίζει και προστατεύει το προφίλ από την διάβρωση σε πολύ μεγάλο βαθμό .

Βέβαια υπάρχουν και η ανάλογες πιστοποιήσεις που  αποδεικνύουν  ότι αυτή η διαδικασία είναι ασφαλές και παράγει θετικό αποτέλεσμα . Και φυσικά όσον αφορά το προφίλ που προορίζεται για την κατασκευή κουφωμάτων αλουμινίου  οι διελάσεις έχουν εντάξει στης υπηρεσίες  τους και την διαδικασία της  προανοδίωσης .  Βέβαια υπάρχει και ένα επιπλέον κόστος όσον αφορά την διαδικασία αυτήν το οποίο προσπαθούν να το απορροφήσουν η διελάσεις  και προσφέροντας το ως ένα αβαντάζ έναντι του ανταγωνισμού τους . Η πρώτη διέλαση η οποία ένταξε αυτήν την διαδικασία στη κάθετη μονάδα ηλεκτροστατικής  βαφής των προφίλ είναι η Elvial . Το κόστος μια τέτοιας επένδυσης είναι αρκετά μεγάλο και δαπανηρό για μια διέλαση . Φυσικά ακολούθησαν και άλλες διελάσεις αυτήν τη διαδικασία  όπως η Alumil .

Η διαδικασία της προανοδίωσης  είναι καλό γίνεται απαραιτήτως  όταν ξέροντας  τα κουφώματα που θα κατασκευαστούν η τοποθέτηση  τους θα είναι κοντά σε θάλασσα η σε πολύ όξινο περιβάλλων .  Καλό θα είναι να γίνεται πάντα αυτή η διαδικασία αν και αυτό πιστεύω  αυτό  θέλουν να περάσουν στην αγορά η διελάσεις αλουμινίου τα επόμενα χρόνια για την καλύτερη κατασκευή ποιοτικών κουφωμάτων αλουμινίου .

5 Replies to “Η διάβρωση στα αλουμίνια”

 1. Μίχαλης

  Η προανοδίωση είναι απαραίτητη όταν τα κουφώματα είναι δίπλα σε θάλασσα .

 2. Γιωργής

  H σωστή ενημέρωση πριν την αγορά ενός κουφώματος μας αποτρέπει από δυσάρεστες καταστάσεις επιπλέω γλιτώνουμε τα έξοδα για μια νέα αγορά λόγο διάβρωσης και για την ενημέρωση που αλλού?! στους ειδικούς τής exal έχουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία να σου προτείνουν το σωστό κούφωμα για κάθε χρήση !

 3. ΗΛΙΑΣ

  Μόνο ενεργειακό κούφωμα η συνθετικό τίποτα λιγότερο!

 4. Τασούλα

  Ως γυναίκα θα σάς προτείνω εκτός από ενεργειακού τύπου η συνθετικού να τα καθαρίζουμε και να αερίζουμε τούς χώρους φυσικά οι ειδικοί θα σάς προτείνουν το είδος του κουφώματος ξέρουν καλύτερα!

 5. Ελευθερία

  Ρωτώντας τούς ειδικούς θα κάνουμε τη σωστή αγορά για το χώρο που το θέλουμε και φυσικά κερδίζουμε,δύσκολοι καιροί για άσκοπη σπατάλη χρημάτων …!

Join the conversation

Login

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Pin It on Pinterest

Share This