* Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 200 ευρώ.

Blog
Posted in

Η ασφάλεια στα κουφώματα

Posted in

Η ασφάλεια των κουφωμάτων αλουμινίου η και άλλων τύπων όπως τα συνθετικά κουφώματα η και τα ξύλινα ακόμη είναι ένα μια ανησυχία μόνιμη . Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αν είναι επαρκής η ασφάλεια τους και τη μπορούμε να κάνουμε για αναβάθμιση τους . Η περίπτωση αυτή αφορά τα κουφώματα τα οποία τα έχουμε ήδη . Κατά πρώτο και κύριο λόγο πρέπει να μάθουμε την ηλικία τους και πόσο παλιά είναι . Αν έχουμε τα παλιά κουφώματα αλουμινίου συρόμενα και χωνευτά στον τοίχο τότε ξέρουμε ότι η κλειδαριές τους δεν είναι πολύ ασφαλές . Επίσης σπάνε πολύ εύκολα τα αντικρίσματα της κλειδαριάς και πολύ συχνά το χεράκι της χωνευτής κλειδαριάς . Σε αυτή την περίπτωση είτε κάνουμε ολική αντικατάσταση  της κλειδαριάς η επισκευάζουμε την παλιά . Καλό θα είναι να προσθέσετε και άλλη μία εξωτερική κλειδαριά τύπου Cal η οποίες τοποθετούνται εύκολα και μας παρέχουν επιπλέον ασφάλεια . Την ίδια εξωτερική κλειδαριά μπορούμε να βάλουμε και στο φύλλο του τζαμιού και στο φύλλο του πατζουριού .

Μετά άλλη μια επιλογή ασφαλείας είναι και η λεγόμενες δαγκάνες η αλλιώς τα λιονταράκια . Αυτά τοποθετούνται στο πάνω μέρος του κουφώματος και στο κάτω μέρος του φύλλου . Ο συγκεκριμένος τρόπος κλειδώματος με της δαγκάνες αφορά και πάλι μόνον τα συρόμενα η και επάλληλα κουφωμάτων αλουμινίου . Ένας άλλος τρόπος κλειδώματος είναι και τα περαστά πιράκια με την αλυσίδα τα οποία ασφαλίζουν και το τζάμι και το πατζούρι σύγχρονος . Αυτές είναι οι επιλογές όσον αφορά της ασφάλειες των κλειδαριών νέων και παλιών τύπων . Ένα άλλο σημείο που πρέπει να εστιάσουμε είναι τα τζάμια τα οποία επί το πλείστον είναι μονά με πάχος από 5 έως 6 χιλιοστά και φυσικά είναι πολύ επικίνδυνα ακόμη και για εμάς . Όσον αφορά την αντοχή τους σε περίπτωση κλοπής είναι σας πληροφορώ ότι είναι  πολύ ευάλωτα και φυσικά σπάνε πάρα πολύ εύκολα και χωρίς μεγάλο κόπο .

Aν θέλουμε να συντηρήσουμε τα παλιά κουφώματα αλουμινίου μια λύση είναι να αντικαταστήσουμε τα παλιά μονά τζάμια με νέα διπλά τζάμια ενεργειακά και ηχομονωτικά . Τα δε παλιά ξύλινα κουφώματα τα οποία έχουν και αυτά μια παλαιότητα όταν πρέπει να τα αναβαθμίζουμε όσον αφορά την ασφάλεια τους θα δυσκολευτούμε πάρα πολύ . Απλά σε αυτά μπορούμε να προσθέσουμε κάποια εξωτερική κλειδαριά τύπου Cal για ανοιγόμενα κουφώματα πάνω από το χεράκι πόμολο η και από κάτω . Αυτός ο τρόπος θεωρώ δεν είναι επαρκής γιατί το ξύλο σαν υλικό δεν είναι πολύ σταθερό δηλαδή όταν πάμε να τοποθετήσουμε με βίδες οποιαδήποτε κλειδαριά θα καταλάβουμε ότι είναι πολύ ασταθές . Μπορεί με ένα μικρό σπρώξιμο από την έξω πλευρά προς τα μέσα να υποχωρήσει εύκολα η κλειδαριά από της βίδες κυρίως και φυσικά δεν θα φταίει η κλειδαριά . Τα δε τζάμια που έχουν συνήθως τα συγκεκριμένα ξύλινα κουφώματα είναι βέβαια μονά και το πάχος τούς είναι όχι πάνω από τρία χιλιοστά . Αυτό τα καθιστά πολύ ευάλωτα όσον αφορά την ασφάλεια τους όταν πρόκειται για κάποιον που θέλει να τα παραβιάσει .

Φυσικά εγώ πιστεύω ότι είναι και επικίνδυνα ακόμη και για τους ενοίκους γιατί το πάχος τους είναι πολύ λίγο και όταν σπάσει μπορεί να μας κόψει το τζάμι . Τέτοια συμβάντα έχουμε πολλά γι’ αυτό συνιστώ μεγάλη προσοχή . Δηλαδή όταν κάνουμε αναβάθμιση της ασφάλειας στα κουφώματα μας δεν τα κάνουμε απαραβίαστα απλά προσθέτουμε χρονοκαθυστέρηση στον επίδοξο διαρρήκτη .

4 Replies to “Η ασφάλεια στα κουφώματα”

 1. Τάσος

  Δυστυχώς μόνον τα νέου τύπου κουφωμάτων μας προσφέρουν ασφάλεια.

 2. Μπάμπης

  Ότι αναβάθμιση όσον αφορά την ασφάλεια στα κουφώματα μας και να κάνουμε πιστεύω ότι χρονοκαθυστεριση κερδίζουμε .

 3. ΗΛΙΑΣ

  ο συνδυασμός επιπρόσθετων κλειδαριών και νέου τύπου κουφωμάτων σάς παρέχει το μέγιστο στην ασφάλεια!

 4. Μαρία

  Η συνεχής ενημέρωση γύρω από τα νέα προϊόντα πρέπει να είναι η προτεραιότητα μας .

Join the conversation

Login

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Pin It on Pinterest

Share This