* Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 200 ευρώ.

Blog
Posted in

Είναι αξιόπιστα τα κουφώματα αλουμινίου;

Posted in

Τα κουφώματα αλουμινίου τα τελευταία χρόνια μετά από πολλές έρευνες έδειξαν ότι εξελίσσονται συνεχώς και φυσικά προσφέροντας μεγάλη αξιοπιστία στη λειτουργία τους . Δεν είναι τυχαίο που η προτίμηση τους κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στην παγκόσμια αγορά του κουφώματος . Γενικά το αλουμίνιο σαν υλικό έφερε την επανάσταση στης κατασκευές κουφωμάτων αλουμινίου και όχι μόνο μπορώ να πω . Χρησιμοποιείται σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας μας με πολλές καινοτομίες . Μπορώ να αναφέρω μερικούς τομείς της βιομηχανίας μας . Χρησιμοποιείται κατά κόρων στην αεροναυπηγική , στην βιομηχανία του αυτοκινήτου , στης μοτοσυκλέτες , στην βιομηχανία τροφίμων , στην βιομηχανία ναυπηγίας και σε πολλούς άλλους τομείς .

Όσον αφορά την βιομηχανία των κουφωμάτων αλουμινίου έχει μεγάλη χρήση όχι μόνο στην κατασκευή προφίλ αλουμινίου αλλά και των εξαρτημάτων για τα κουφώματα . Συνδυάζει πολλά στοιχεία μαζί σε σημείο που το κάνει μοναδικό και αναντικατάστατο μέταλλο για την χρήση του στα κουφώματα αλουμινίου . Το χαμηλό βάρος του , η σταθερή πυκνότητα του μετάλλου έχει ως αποτέλεσμα την χρήση του στης κατασκευές με πολλές απαιτήσεις  και όχι μόνο . Στους ουρανοξύστες μετά τον χάλυβα και το σκυρόδεμα είναι το αλουμίνιο το οποίο είναι επενδυμένες η όψης με τελάρα αλουμινίου ώστε να σηκώνουν μεγάλα φορτία με τζάμια ασφαλείας . Το θέμα δεν είναι μόνο η συγκράτηση των τζαμιών αλλά και η αντοχή στην ανεμοποίεση και στης καιρικές συνθήκες . Σε όλες τις όψης μεγάλων και μικρών κτιρίων με τζάμια το αλουμίνιο χαρακτηρίζεται για την μοναδικότητα του .

Στα κουφώματα αλουμινίου ξεκινώντας εδώ και τέσσερις δεκαετίες το ευγενές αυτό μέταλλο πρόσφερε πολλές λύσεις στην κατασκευή ανθεκτικών και λειτουργικών κουφωμάτων αλουμινίου . Είναι μπορώ να πω το μοναδικό υλικό που μπορεί και κατασκευάζει όλες τις τροπολογίες κουφωμάτων με μεγάλη επιτυχία . Δηλαδή αν τα πάρουμε με την σειρά έχουμε τα υαλοπετάσματα τα οποία κατασκευάζονται με προφίλ  αλουμινίου η πλειοψηφία των κατασκευών και σαν δεύτερη λύση ο χάλυβας . Το δε συνθετικό υλικό το οποίο είναι το pvc και μετά το ξύλο δεν μπορούν να κατασκευάσουν όλες τις τροπολογίες . Τόσο δε το υαλοπέτασμα το οποίο έχει τόσο πολλές απαιτήσεις .

Όσον αφορά τα ανοιγόμενα κουφώματα το αλουμίνιο έναντι των άλλων υλικών όπως pvc , ξύλο και μέταλλο η άλλως χάλυβας υπερτερεί γιατί έχει μεγάλη γκάμα κατασκευών , καλύτερων εφαρμογών και λειτουργία μηχανισμών . Στην τυπολογία με τα συρόμενα κουφώματα πάλι το αλουμίνιο υπερτερεί έναντι των άλλων υλικών και με μεγάλη διαφορά . Το λέω αυτό γιατί η εφαρμογή πάνω στα συρόμενα κουφώματα αλουμινίου όσον αφορά της κλειδαριές , τα ροδάκια και τα βουρτσάκια η αλλιώς τσόχες εφαρμόζουν και λειτουργούν άψογα έναντι των άλλων υλικών .

Η αξιοπιστία γενικά έχει να κάνει με την πάροδο του χρόνου η λειτουργία των κουφωμάτων αλουμινίου να είναι σε υψηλά επίπεδα . Και εδώ έρχεται η απάντηση στο ερώτημα μας όσον αφορά την αξιοπιστία των κουφωμάτων αλουμινίου . Γενικά ο κλάδος των κουφωμάτων αλουμινίου μαζί και η διελάσεις αλουμινίου συνεχώς είναι σε εγρήγορση για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη παραγωγή νέων συστημάτων και την βελτίωση των υπαρχόντων συστημάτων αλουμινίου . Όντως τα κουφώματα αλουμινίου είναι αξιόπιστα , ασφαλές και με πολύ μικρό κόστος συντήρησης στη διάρκεια του χρόνου .

5 Replies to “Είναι αξιόπιστα τα κουφώματα αλουμινίου;”

 1. Αχιλλέας

  Τα έχω σπίτι μου εννέα χρόνια και λειτουργούν άψογα .

 2. Σπύρος

  Είναι πολύ σημαντικό να γίνεται η σωστή συντήρηση ώστε να μην έχουμε ποτέ προβλήματα με τα κουφώματα .

 3. Γιωργής

  τα νέα κουφώματα αλουμινίου δεν υστερούν τον ξύλινων επιπλέον δεν θέλουν συντήρηση όπως τα ξύλινα είναι ασφαλής και πιο οικονομικά!τα συνιστώ !!

 4. ΗΛΙΑΣ

  Μπορούν να καλύψουν όλες τής απαιτήσεις σε ασφάλεια και ομορφιά έχουν μεγάλη αντοχή στο χρόνο !

 5. Τασούλα

  Τι να πούμε για τα αλουμίνια εύκολα στη χρήση ασφαλή και με τη μεγάλη γκάμα χρωμάτων που διαθέτουν καλύπτουν όλα τα γούστα και πορτοφόλια θα βρείτε πάντα κάποιον τεχνικό τής EXAL να σας βοηθήσει στην επιλογή !

Join the conversation

Login

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Pin It on Pinterest

Share This